Urenportaal  Nieuws
forumheaderbannertest
Ik zoek werk
Ik zoek personeel

Nieuws

Forum Personeel vindt het belangrijk om u als werkgever of als werknemer ten allen tijde te kunnen informeren over de diensten die wij verstrekken. Tevens is het belangrijk om de verspreiding van nieuws over vacatures, bedrijven en werknemers snel te communiceren. Hiervoor maken wij gebruik van verschillende marketingtools. Op Facebook communiceren wij voornamelijk richting de werknemers inzake de leuke vacatures die wij hebben. LinkedIn gebruiken wij om ons zakelijk netwerk uit te breiden en ons te profileren in de markt. Belangrijk is ook het netwerken via LinkedIn, zodat wij onze naamsbekendheid uit kunnen breiden. Wij bieden zowel vacatures aan, als het verstrekken van informatie over onze diensten (werkgever gerelateerd).

Buiten alle online marketingtools om, gelooft Forum Personeel ook in de macht van de pen. Daarom schrijven wij ook regelmatig een artikel. De artikelen zijn een korte samenvatting waarin staat beschreven:

Houd onze Website, Facebook en LinkedIn in de gaten voor de nieuwste updates.

Nieuws  images

30 juli 2020

Discriminatie in vacatureteksten, helaas komt dit nog te vaak voor.

Je ziet het regelmatig mkb'er(s) die via Facebook of LinkedIn een oproep plaatsen "wij zijn op zoek naar nieuwe collega's". Meestal een kort maar krachtig berichtje en toch zit er vaak in dat kleine stukje "discriminatie". Natuurlijk weten wij wel dat je niet mag discrimineren op basis van leeftijd, geslacht, afkomt of godsdienst.

 

Dit klinkt wel logisch en is heel vanzelfsprekend. Toch staat het ook niet letterlijk beschreven in deze kleine oproepjes, dat klopt inderdaad. Maar je leest de volgende eisen/kenmerken denk aan schoolverlater, bbl-er, pas afgestudeerd of heb jij een tussenjaar? Wordt er met een tussenjaar iemand bedoeld die een sabbatical heeft genomen? Nee, deze woorden verwijzen erna dat een bedrijf op zoek is naar een jong iemand.

Grote billboards langs de weg met "wij zijn op zoek naar schoolverlaters"

Wordt er wel niet stilgestaan bij de gevolgen? Mocht er een melding gemaakt worden dan kan dit leiden tot imagoschade. Daarnaast niet te vergeten de praktische gevolgen.

 

Zoek jij als bedrijf nieuwe medewerkers sta er dan bij stil welke woordkeuze je gebruikt. Is het een letterlijke verwijzing naar leeftijd, geslacht of nationaliteit/herkomst gebruikt dit dan niet. Tip; vraag naar eigenschappen, vaardigheden en kennis die voor de vacature relevant zijn. Kies nieuwe medewerkers op basis van hun competenties en niet op persoonlijkheidstypen.

 

Wil jij zeker weten of jij een vacature plaats zonder discriminatie vraag dan Forum Personeel om advies. Wij schrijven vacature teksten tegen een kleine vergoeding.

Geschreven door: Bertine Klijnsma

Forum Personeel helpt u graag met het bouwen van een professionele toekomst! 

Ik ben werkzoekend

Ik ben werkgever

Vacatures per brance

Over Forum Personeel

Contact

Vacatures
Inschrijven
Open sollicitatie
Sollicitatietips
Inloggen als werkzoekende

Onze diensten
Vacature aanmelden

Payrolling

Uitzenden
Participatiewet
Wet, Werk en Zekerheid

Inloggen als werkgever

Vacatures Nijverdal

Vacatures Logistiek
Vacatures Productie
Vacatures Secretarieel
Vacatures Beveiliging
Vacatures Bouw
Vacatures Groenvoorziening
Vacatures Marketing
Vacatures Monteur
Vacatures Schoonmaak

Wie zijn wij?
Vestigingen

Loopbaancoaching
Sitemap

SBB logo - Wij leiden vakmensen op

Vestiging Ter Apel

Generaal Maczeklaan 5
9561 ZA Ter Apel
t: 06 - 20978739

Vestiging Nijverdal

Grotestraat 268
7441 GT Nijverdal
T. 0548-610180

M. 0655133949
E. info@forum-personeel.nl

Facebook Forum Personeel Twitter Forum Personeel Instagram Forum PersoneelLinkedIn Forum Personeel Mail ons!

nieuwsbrief