Urenportaal  Arbo veiligheidsregels en voorschriften
forumheaderbannertest
Ik zoek werk
Ik zoek personeel

Algemene Arbo veiligheidsregels en voorschriften

Bedrijfsregels en veiligheidsinstructies behoren binnen het kader van de Arbo-wet altijd opgevolgd te worden. Het is de verantwoordelijkheid van iedere werknemer zichzelf te gedragen op verantwoordelijke wijze en zichzelf en zijn collega’s, te behoeden voor ongevallen.

Huisregels: Naast deze algemene regels hebben bedrijven een eigen werkinstructie voor (nieuwe) medewerkers. Informeer hiernaar, zodat u goed op de hoogte bent van hetgeen er van u verwacht wordt en wat er wel/niet is toegestaan voor u als medewerker van het desbetreffende bedrijf. Vraag tevens om de voorschriften in geval van brand en andere calamiteiten zodat u op alles voorbereidt bent.

Brand/Ongevallen: In geval van brand/persoonlijke ongevallen zorg dat u kalm blijft en niet in paniek raakt. Zo bent u het beste instaat om de juiste dingen te doen. Waarschuw de desbetreffende leidinggevende, de bedrijfshulpverlener en/of de benodigde hulpinstantie (brandweer, politie, ambulance). Verleen de hulp die noodzakelijk is conform het veiligheidsplan en in ieder geval als goed werknemer, collega en als mens.

Alcohol/verdovende middelen/drugs: alcohol, verdovende middelen (bijv. medicijnen) en drugs zorgen ervoor dat u minder alert bent. De kans op onveilige situaties en ongelukken wordt groter en u kunt minder adequaat op bijzondere omstandigheden reageren. Het gebruik ervan op de werkplek en/of daarbuiten, tijdens of voor aanvang van de werkzaamheden (zodat u nog onder invloed van deze middelen werkzaamheden gaat verrichten) is niet toegestaan.

Dragen en tillen: zorg dat u tilt met rechte rug. Ga goed door uw knieën tijdens tillen/bukken en til vanuit de benen. Zorg dat u uw rug recht houdt bij het dragen. Gezondheidsklachten ontstaan vaak a.g.v. een verkeerde draag/til techniek.

Kleding: Zorg dat u de juiste kleding voor uw werkzaamheden draagt. Dit in verband met de kledingsvoorschriften van het bedrijf als wel ter voorkoming van eventuele schade aan eigen kleding.

Schoeisel: Zorg voor goede schoenen. Vaak staat of loopt u veel en lang. Rugklachten en vermoeidheid worden vaak veroorzaakt door slecht schoeisel. Let er op dat u niet met te hoge hakken werkt, en dat uw schoenen goed ademen en voldoende steun geven. Een goede antislipzool kan ongelukken m.b.t. uitglijden voorkomen.

Geluid: Wanneer u in een omgeving werkt waar geluid (bijv. muziek) een hoog aantal decibellen bereikt, dan raden wij u aan om uzelf hiertegen te beschermen. Er zijn tegenwoordig oordopjes die u goed beschermen tegen geluidshinder maar u niet belemmeren tijdens u werkzaamheden.

Ogen: Indien u werkzaamheden verricht waarbij een risico bestaat dat u splinters, vloeistoffen of wat dan ook in uw ogen kunt krijgen, draag dan altijd een beschermende bril.

Om tot uitzending over te kunnen gaan, dient u het akkoord te gaan met dit formulier, dit doet u door het aan te vinken in het formulier.

Forum Personeel helpt u graag met het bouwen van een professionele toekomst! 

Ik ben werkzoekend

Ik ben werkgever

Vacatures per brance

Over Forum Personeel

Contact

Vacatures
Inschrijven
Open sollicitatie
Sollicitatietips
Inloggen als werkzoekende

Onze diensten
Vacature aanmelden

Payrolling

Uitzenden
Participatiewet
Wet, Werk en Zekerheid

Inloggen als werkgever

Vacatures Nijverdal

Vacatures Logistiek
Vacatures Productie
Vacatures Secretarieel
Vacatures Beveiliging
Vacatures Bouw
Vacatures Groenvoorziening
Vacatures Marketing
Vacatures Monteur
Vacatures Schoonmaak

Wie zijn wij?
Vestigingen

Loopbaancoaching
Sitemap

SBB logo - Wij leiden vakmensen op

Vestiging Ter Apel

Generaal Maczeklaan 5
9561 ZA Ter Apel
t: 06 - 20978739

Vestiging Nijverdal

Grotestraat 268
7441 GT Nijverdal
T. 0548-610180

M. 0655133949
E. info@forum-personeel.nl

Facebook Forum Personeel Twitter Forum Personeel Instagram Forum PersoneelLinkedIn Forum Personeel Mail ons!

nieuwsbrief