Sollicitatietips | Forum Personeel uit Groningen & Overijssel

Solliciteren

Solliciteren betekent op zoek gaan naar een vacature en daarop anticiperen. Solliciteren kan door werkzoekenden aangemerkt worden als een fulltime baan. Dit komt door de vele stappen die tegenwoordig genomen moeten worden om voor een vacature in aanmerking te komen. Naast dat je ouderwets met een CV en een sollicitatiebrief kunt solliciteren, heb je tegenwoordig ook de mogelijkheid om via Social Media en netwerken bij een werkgever in beeld te komen. 

Curriculum Vitae

Het Curriculum Vitae is een overzicht van jouw opleidingen en werkervaringen. Het is voor een werkgever gebruikelijk om als eerst een CV te bekijken. Op basis van de CV wordt namelijk vaak bepaalt of de sollicitatiebrief wordt gelezen en of iemand wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Daarom is het belangrijk dat een CV onderscheidend, duidelijk en overzichtelijk is. Hoe? Door creatief te zijn met de inhoud en de opbouw. Echter is het voor de leesbaarheid van een CV belangrijk dat het een eenvoud in de opbouw behoud. 

Sollicitatiebrief / Motivatiebrief

Een motivatiebrief of een sollicitatiebrief wordt geschreven te onderbouwing van het CV. Wat is een CV weergegeven wordt, wordt in een sollicitatiebrief onderbouw. Er is daardoor wel een dergelijk verschil tussen een sollicitatiebrief en een motivatiebrief. In een sollicitatiebrief wordt de nadruk gelegd op competenties en werkervaring. In een motivatiebrief wordt dus de nadruk gelegd op de motivatie om binnen een bepaald bedrijf aan het werk te gaan. 

Sollicitatiegesprek

Tijdens een sollicitatiegesprek kan iemand zich profileren en laten zien wie hij of zij is. Om een goede indruk achter te laten bij de werkgever is het belangrijk dat de sollicitant gemotiveerd overkomt. De juiste voorbereiding is hierbij erg belangrijk. Een voorbereiding bestaat uit het meenemen van de juiste sollicitatiedocumenten, gepaste kleding en het beantwoorden en het stellen van de juiste vragen. Het laatste kan voorbereidt worden door het oefenen van het sollicitatiegesprek met een familielid, vriend of vriendin. 

Lees ook eens onze:

Facebook Forum Personeel Twitter Forum Personeel Instagram Forum PersoneelLinkedIn Forum Personeel Mail ons!

Ik ben werkzoekend

   

Ik ben werkgever

   

Vacatures per brance

   

Over Forum Personeel

 

Contact

Vacatures
Inschrijven
Open sollicitatie
Sollicitatietips
Inloggen als werkzoekende

   

Onze diensten
Vacature aanmelden
Payrolling
Participatiewet
Wet, Werk en Zekerheid
Inloggen als werkgever

   

Vacatures Logistiek
Vacatures Productie
Vacatures Secretarieel
Vacatures Horeca
Vacatures Beveiliging
Vacatures Bouw
Vacatures Groenvoorziening
Vacatures Marketing
Vacatures Monteur
Vacatures Schoonmaak

   

Wie zijn wij?
Vestigingen
Sitemap

 

Grotestraat 268
7441 GT Nijverdal
T. 0548-610180
E. info@forum-personeel.nl

Forum personeel

Forum Personeel

Ik zoek
werk

Ik zoek
personeel

Payrolling